top of page

De la Idea a la Realitat

El #Pla d’empresa és un estudi que analitza detalladament les dades associades al desenvolupament d’una idea empresarial amb la finalitat de determinar les seves possibilitats d’èxit com a negoci.

És un document que constitueix la targeta de visita per l’emprenedor i la seva empresa perquè identifica , descriu i analitza una idea de negoci.

El pla examina la viabilitat tècnica, econòmica i financera i serveix de presentació davant la comunitat.

Objectius del Pla d'Empresa

Elaborar un document que obligui a realitzar un esforç d’organització, planificació i eficàcia.

- Ser la carta de presentació

- Definir els passos que s’han de seguir i l’estratègia en la posada en marxa de la idea de negoci

- Servir d’instrument d’anàlisi per a l’emprenedor

Raons i factors d'èxit

- Desenvolupar un producte o servei en un mercat en creixement

- Haver localitzat una oportunitat de mercat i satisfer necessitats no cobertes.

- Disposar d’un equip humà qualificat

- Oferir productes i serveis d’alta qualitat.

Els destinataris del Pla d'empresa han de trobar-lorealista, lògic i convincent on s'identifiquin emprenedors capaços de dur-lo a terme amb èxit.

Quins BLOCS trobarem en un Pla d'Empresa?

- Bloc 1: L'equip i la idea

- Bloc 2: On ens ubicarem?

- Bloc 3: El pla d'operacions

- Bloc 4: El pla de màrqueting

- Bloc 5: La forma jurídica

- Bloc 6: El pla econòmic i financer

- Resum executiu

- Conclusions

paper-3213924_1920_edited.jpg

Bloc 1: L'Equip

En un #pla d’empresa és fonamental informar qui som i quina és la formació i experiència del grup d’emprenedors que desenvolupem la idea de negoci.
Tot i que en l’annex figurarà el nostre currículum vitae competencial, afegirem un extracte de les dades més rellevants dels curriculums vitae dels membres del grup

light-bulbs-1875384_1920_ok.jpg

Bloc 1: La idea

La idea  és l'embrió del nostre projecte . Cal però analitzar-la per fer créixer aquesta llavor. Existeixen diferents sistemes per plantejar si una idea de negoci i/o projecte pot ser susceptible de desenvolupar-se.
Nosaltres ens ocuparem de les següents :
- Model CANVAS del projecte
- SCAMPER
- Design thinking
- SCOPE

- Presentació idea de negoci- ou ferrat

hands-600497_1920.jpg

Bloc 2: L'entorn

Una anàlisi de l’entorn a través dels factors econòmics, tecnològics, socials, legals... ens proporcionarà una imatge del mercat i del sector en què s’enquadra la nostra empresa. Coneixem les possibilitats d’accés al mercat i hem comprovat amb dades si encara existeixen oportunitats d’entrar-hi. Cal afegir un estudi consistent en la situació de l’activitat de la vostra empresa en el territori on voleu ubicar-la. Cal conèixer el sector en el que s’enquadra el negoci i si la ubicació escollida és la correcta. 

concept-1868728_1920_edited.jpg

Bloc 3: Pla d'operacions

El  Pla d'operacions  él el conjunt d’accions i decisions relatives al
producte o servei, així com els recursos materials, que hi seran
necessaris.

Ens hem de plantejar Cóm portarem a la pràctica la idea de negoci?

mobile-phone-1087845_1920_edited.jpg

Bloc 4: Pla de màrqueting

Un pla de màrqueting serveix per

guiar-nos, saber per quina part del procés estem i quina direcció s’ha d’agafar. També ens serveix per coordinar els diferents equips que participen en el procés, perquè tots vagin en la direcció correcta.

Permet conèixer el posicionament de l’empresa i el de la competència per poder comparar.

Controlar i avaluar resultats per poder millorar en un futur.

Facilitar l’avanç cap als objectius establerts.

lady-justice-2388500_1920_edited.jpg

Bloc 5: Pla jurídic

Per ser capaç de classificar les empreses i identificar els avantatges i inconvenients de cada forma jurídica. Hem de saber classificar les empreses en funció de la  responsabilitat dels seus socis o fundadors. cal precisar les característiques de les empreses individuals i capitalistes. es necessari conèixer els tràmits necessaris per posar en marxa una empresa.



 

dollar-1362244_1920_edited.jpg

Bloc 6: Pla econòmic

Recollir els aspectes econòmic-financers del nostre projecte empresarial. Concretar el pla d’inversions inicials, el pla de finançament, l’avaluació del projecte, la previsió de tresoreria i del compte de resultats, així com el càlcul del punt d’equilibri i l’elaboració del balanç de situació. Al final d’aquest apartat es faciliten els models estàndard utilitzats per a la gestió econòmic-financera de la nova empresa. Cal dir però que es tracta d’exemples de models, i que la seva sofisticació dels mateixos dependrà de la situació i de les necessitats de cada empresa.

result-3236285_1920_edited.jpg

Resum executiu i conclusions

El resum executiu un document autònom que ha de sintetitzar la informació rellevant del projecte i, el més important ha d’engrescar per a conèixer els detalls del projecte en el pla d’empresa.

Cal fer una valoració global  en que cal destacar-ne els atractius, avaluar quines amenaces s’han detectat i subratllar quines decisions s’han pres un cop analitzades les dades. Es a dir, s’ha de treure la informació que s’ha recollit. 

A l'apartat Conclusions cal fer una valoració global  en que cal destacar-ne els atractius, avaluar quines amenaces s’han detectat i subratllar quines decisions s’han pres un cop analitzades les dades. Es a dir, s’ha de treure la informació que s’ha recollit des del punt de vista de la viabilitat tècnica, comercial i econòmica

bottom of page